Selin storsäljer till stadsutvecklaren Avenyfamiljen

Erik Selin säljer ett tilltänkt projekt för lyxbostäder till stadsutvecklarna Avenyfamiljen: – Det är ett logiskt ägarbyte, säger Selin till World in Property.

Det är fastigheten Annedal 23:33 som ligger i hörnet Sprängkullsgatan och Lilla Bergsgatan vid Skanstorget i Göteborg som nu bytt ägare.

Det är Erik Selins bolag Skandrenting som sålt fastigheten till Avenyfamiljen.

Avenyfamiljen har länge haft ögonen på huset och samtal om en transaktion har förts under en tid.

– Vi har länge varit intresserade av området kring Skanstorget vilket vi tycker är det mest spännande i staden. Här finns många sköna restauranger och vi är omgivna av stadsdelarna Vasastan, Linnéstan samt Haga. Att Västlänkens Hagastation på sikt kommer att bidra med stora flöden av människor gör inte läget sämre, säger Avenyfamiljens grundare Jonas Järvmarker.

Tilltänkta lyxbostäder
Fastigheten köptes av bostadsutvecklaren Oscar Properties för 65 miljoner kronor i mars 2017 med ambitionen att konvertera huset till exklusiva lyxbostäder, men när marknaden kraftigt började dala såldes den till Erik Selin i juni tidigare i år.

Dock menar Selin att den inte passar för Skandrenting utan får det bättre i någon annans händer:

– Ur mitt perspektiv är det här en bra försäljning som ger fastigheten större möjlighet att utvecklas. Det är framför allt en logisk ägarlösning eftersom Avenyfamiljen redan äger huset som ligger bredvid. Nu kan de göra något bra med båda fastigheterna, berättar han för World in Property.

Expansiv familj
Vad Avenyfamiljen vill med den nya fastigheten, som bland annat innehåller Nordens största bankvalv, är i dagsläget inte känt.

Avenyfamiljen har redan i dag ett dussin restauranger i centrala Göteborg samt en stor kulturarena som ligger i det gamla auktionsverket på Tredje Långgatan.

Det här är koncernens andra förvärv på kort tid. Bara för några månader sedan blev det känt att de köpt en restaurangverksamhet som ligger på Tyska bron vid stora hamnkanalen.

De ska under våren nästa år lansera en ny restaurang på bron samt bygga en 350 kvadratmeter stor flytbrygga i anslutning till restaurangen.

Läs artikeln här >>